Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_about_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_social_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_facebook_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_latest_news_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
DIY: Christmas decoration – Plussize and More

DIY: Christmas decoration

Bijna Kerstmis, ik maak het in huis dan altijd extra gezellig met zelfgemaakte decoraties. Wat ik altijd erg leuk vind, is  om een DIY avondje te organiseren met vriendinnen om in de stemming te komen. Een lekker appeltaartje en koffie erbij, succes gegarandeerd.
Op één van die avonden hebben we de kerstpotten gemaakt. Misschien ben je enthousiast geworden daarom heb ik voor je opgeschreven hoe je ze kunt maken.
Heel veel plezier en ik zou het heel leuk vinden als je een foto stuurt van hoe de potten geworden zijn!!

Benodigdheden:
2 kleipotten 23 cm doorsnee
muurverf in kleur naar keuze en een kwast
2 kaarsen
platmos
pen

1 blok oase groot
1 plastic vuilniszak
1 plastic tas (groot)

decoratiemateriaal (dennenappeltjes/sterretjes/kerstballetjes)
kersttakjes
evt kleine LED lichtjes op batterijen
witte decopainter

1. schilderen van de potten:
Zet de potten op zijn kop op een plastic zak en verf ze in de gewenste kleur. Schilder ze twee keer met een tussenpoze van een uur. Draai de potten om en schilder dan nog even het randje. Potten laten drogen.

2. decoreren van de potten:
Ga achter de computer zitten en typ de tekst Merry Christmas of/en Happy New Year in de gewenste grootte/lettertype. Print deze uit en knip het woord in zijn geheel uit. Leg het papier op de rand van de pot, pak een pen en trek de letters over op de pot (iets harder duwen op de pen, zodat je een lijntje in de pot ziet).
Pak de witte decopainter en trek de letters over. Vervolgens kun je ook nog een ster, rendier of kerstboom uitprinten en aan de voorkant van de pot maken op dezelfde manier als de letters.

3. opmaken van de potten:
Leg je blok oase onder water en laat het rustig vol lopen. Maak een prop van het plastic tasje en leg deze op de bodem van de pot (dit zorgt ervoor dat je oase blok niet naar beneden zakt). Leg op de plastic tas een in vieren gevouwen vuilniszak; leg hem zo neer dat het water van het oaseblok niet naar beneden kan lopen.
Snijd de oase op maat (houd de maat aan van de doorsnee van de bovenrand van de pot). Leg je blok oase in het midden van de pot en duw hem zachtjes naar beneden tot 1 cm onder de rand. Het restant oase snijd je in twee stukken en gebruik je als opvulling.
Steek de kaars in het midden van de oase en leg er platmos omheen. Zorg ervoor dat de hele bovenkant met het mos bedekt is.
Knip de kersttakjes op de juiste maat en steek ze in de oase rondom de kaars. Versier daarna het platmos met het decoratiemateriaal.  Als laatste leg je de LED lampjes om de kaars heen en stop je de batterij in de zijkant van de pot, zorg dat er geen water bij kan komen.

Klaar zijn je potten, ook heel leuk om mee te nemen als kerstcadeautje.

You Might Also Like