Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_about_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_social_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_facebook_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in solopine_latest_news_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/plusssize/domains/plussizeandmore.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Recept: Millionaires shortbread – Plussize and More

Recept: Millionaires shortbread

Dit is een van mijn favoriete zoetigheden om zelf te maken, ontdekt tijdens een stedentrip naar New York. De heerlijke combinatie van chocolade, karamel en knapperige koek is echt heel lekker bij een kop thee/koffie tijdens de koude herfst- en winterdagen.
Hoewel het in het begin misschien best een klus lijkt, is het snel en gemakkelijk te maken. Dus wil jij ook genieten van een Millionaires shortbread, volg dan dit recept:

Benodigdheden:
bakvorm/ aluminium braadslee
bakpapier
saté-prikker

Voor de koekbodem:
270 gram bloem
100 gram suiker
150 gram roomboter
1 theelepel vanille extract
een snufje zout

Voor de karamellaag:
80 gram roomboter
7 eetlepels bruine basterdsuiker
600 gram gecondenseerde melk

Voor de chocoladelaag:
300 gram melkchocolade
50 gram witte chocolade
50 gram pure chocolade

1. Koekbodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter, bloem, zout, suiker en vanille extract en kneed het tot een kruimeldeeg. Leg het bakpapier in de bakvorm en bedek de bodem met het deeg. Zorg ervoor dat je ook de hoekjes meeneemt.

Bak de bodem in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal de bodem uit de oven en laat deze 20 minuten afkoelen.

2. Karamellaag:
Smelt de boter in een pan op hoog vuur en voeg de basterdsuiker toe. Giet al roerend met een garde de gecondenseerde melk erbij.
Belangrijk: blijf roeren tot je de pan van het gas haalt anders ontstaat er een ‘aangebrande’ laag onder in de pan die je vervolgens door je karamel roert. Als de karamel is ingekookt en stroperig is giet je deze uit de pan direct op de koekbodem. Zorg ervoor dat je de karamel goed verdeeld over de hele bodem. Zet nu de bakvorm 30 minuten in de koelkast.

3. Chocoladelaag:
Verwarm de melkchocolade “au-bain-marie” tot deze volledig is gesmolten. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de chocolade over de karamellaag. Zorg ervoor dat de chocolade goed verdeeld wordt over de hele vorm door de bakvorm te kantelen.

Smelt direct daarna de witte- en pure chocolade (los van elkaar) en giet deze met een lepel over de melkchocolade heen. Ga als alle lagen er op liggen met een saté-prikker door de chocolade heen. Dit zorgt voor een heel gaaf ‘marmer’ effect. Let op: ga niet te diep in de chocola, dan komen er luchtbellen in.

Laat het geheel nog ongeveer 20 minuten afkoelen in de koelkast.
Je kan je shortbread in grote stukken snijden maar omdat het best een machtig geheel is, eet ik het liever gesneden in kleine dobbelsteentjes.

Succes, geniet er van en laat me even weten wat jij er van vindt!

 

You Might Also Like